Друштво Математичара Србије
Подружница Краљево

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

07.04.2022.

Састанак Подружнице
13. априла 2022. године заказан је онлајн састанак Подружнице за 19.30 часова.

Предлог дневног реда и приступни линк за састанак послат је меилом свим колегама (евидентираним у базу података).
Меил је послат и школама, уз молбу да исти проследе наставницима математике и информатике.
Позивамо Вас да присуствујете састанку како бисмо се заједно договорили и укључили у обележавању једне од највећих научно-популарних националних манифестација под називом "Мај месец математике".


13.03.2022.

УСПЕХ НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ МАТЕМАТИКЕ А КАТЕГОРИЈЕ
На Државном такмичењу А категорије ученик Крсман Терзић I8 освојио је другу награду, док су ученици Дарко Николић II8 и Вук Чађеновић II8 освојили треће награде.
Честитамо нашим младим математичарима и њиховим професорима Александру Сеничићу и Наташи Шљивић на постигнитим резултатима!


03.03.2022.

ЕдуГејминг на манифестацији Мај месец математике
Друштво математичара Србије је ове године један од организатора конкурса ЕдуГејминг, као дела манифестације Мај месец математике. Заједно са Центром за промоцију науке, Математичким институтом САНУ и Фондацијом Нордеус креирамо нове прилике и изазове за ученике и наставнике основних и средњих школа.
 
Циљ овог конкурса је да покушамо да искористимо игру као средатво за учење математике и информатике. 
 
Детаљније о самом конкурсу можете прочитати на  линку: 
ОПШИРНИЈЕ
Пријаву можете попунити на лунку:
ОВДЕ

23.02.2022.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЧЛАНСТВУ
Поштоване колегинице и колеге Рашког округа,
Тренутно се ажурирају спискови чланова Подружнице математичара Краљево.


Потребно је да попуњену приступницу и уплатницу о уплаћеној чланарини доставите члановима извршног одбора- Александри Стојановић (запослени у основној школи) и Наташи Шљивић (запослени у средњиј школи). Ово важи за околеге који нису чланови, а желели би да буду, и за оне колеге који тренутно немају активан статус у ДМС. Потребно је да уплате чланарину како би активирали статус чланства. 
Пре пар месеци начелница Школске управе Рашког региона Бојана Маринковић директорима школа  проследила је меил, као приоритетан и важан замоливши их да исти проследе наставницима математике и рачунарства и иформатике. Захваљујемо се нашој начелници јер је на тај начин помогла да Подружница математичара Краљево настави са радом.
Меил је садржао упитник који је требало попунити како бисмо формирали базу наставника који се баве наставом математики и/ии рачунарства и информатике, што нам пружа могућност да Вас успешније обавештавамо о свим дешавањима.
Молимо Вас да уколико из неког разлога нисте доболи меил или нисте попунили упитник да нам пишете на званични меил Подружнице математичара Краљево 
dms.kraljevo@gmail.com. или dmspodruznicakraljevo@gmail.com

Чланарину за текућу годину можете извршити уплатом на:

Подружницу математичара Краљево;

на текући рачун Подружнице математичара Краљево:

205 509508 90

срха: чланрина;
уплата: 1000,00 динара.

Молимо да, ради боље евиденције, о уплати обавестите чланове Извршног одбора.

За све недоумице и информације пишите нам на меил:
dms.kraljevo@gmail.com или dmspodruznicakraljevo@gmail.com 

Радујемо се нашем заједничком раду, заједничкој сарадњи и аједничким интересима- УНАПРЕЂИВАЊУ, ПОПУЛАРУСАЊУ И ПРОМОЦИЈИ МАТЕМАТИКЕ И ИНФОРМАТИКЕ. Надамо се да ћено ношени ентузијазмом и љубави према математици и информатици успети у тој мисији.
Овом приликом наглашавамо да не постоје засебна друштва матемаричара и информатичара на нивоу Србије, да су она обједињена у једно ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ.


22.02.2022.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ
Окружно такмичење из математике, за ученике основних школа, биће одржано 12. марта 2022. године у ОШ "IV Краљевачки батаљон" у Краљеву.
Такмичење се организује за ученике IV, V, VI, VII и VIII разреда у складу са П Р А В И Л Н И К О М о такмичењима ученика основних школа из математике у организацији Друштва математичара Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (тачка 6., члан 14., став2.).
Право учешћа на Окружном такмичењу имају сви ученици 4.-8. разреда који су на Општинском такмичењу постигли више од 50 бодова.

 П Р А В И Л Н И К О М о такмичењима ученика основних школа из математике