Друштво Математичара Србије
Подружница Краљево

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

25.12.2022.

Реализован акредитован семинар ДМС у Краљеву
Подружница математичара Краљево је, након упућеног позива свим наставницима математике и рачунарства информатике у основним и средњим школама који теритиријално припадају Рашком региону, на личним меиловима и меиловима школа у којима су запослени, омогућила да 24. децембра 2022. године похађају акредитован семинар Друштва математичара Србије.
Семинар су реализовали професор доктор Слађана Димитријевић и професор доктор Радослав Божић.
Присутне колеге су имале част и задовољство да се информишу о пројекту Министарства науке и просвете који се односи на финансијску писменост и развој исте у оквиру редовних часова кроз практичне примере.
Други део семинара допринео је развоју дигиталних компентенција наставника и базирао се на употреби софтвера GeoGebra 6.0. у настави математике и примерима на који начин се о може употребити за додатни развој финансијске писмености ученика.
Семинар је завршен интерактивном радионицом.
Семинар је пратила веома пријатна атмосфера, уз лепо дружење и опште задовољство свих присутних, уз несебичну сарадњу и размену искустава међу колегама.

Семинар је реализован у просторијама ОШ "IV Краљевачки батаљон" у Краљеву. Овом приликом захваљујемо се управи школе на сарадњи.

                                                                    


 


24.12.2022.

ДМС је поклонило књиге организатору Републичког такмичења
Данас је у име ДМС члан Извршног одбора ДМС професор доктор Радослав Божић, уручуо  књиге на покчлон управи ОШ"IV краљевачки батаљаон" у Краљеву. Књиге су поклом ДМС и представљају знак захвалности за сарадњу школе са ДМС и успешно реализовано Републичко такмичење из математике за ученике основних школа у школској 2021/2022. години.

   


30.08.2022.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ О УПЛАТАМА
            

Поштовани,

Обавештавамо Вас да је и након увођења фискализације

 могућа реализација уплате чланарина, као и пре увиђења фискализације, на текући рачун подружнице.

Подружницу математичара Краљево;

Текући рачун Подружнице математичара Краљево:

205 509508 90

Молимо Вас да нас ради боље евиденције о уплатама, обавестите путем меила Подружнице математичара Краљево (dms.kraljevo@gmail.com).


15.06.2022.

Успех нашег ученика Вука Барлова на такмичењима из математике
 Ученик седмог разреда Гимназије (одељење ученика са посебним способностима за математику) Вук Барлов, остварио је изузетне резултате на такмичењима из математике ове школске године.
Освојио је:

- 2. награду на такмичењу "Интеграл фест Ваљево",

- 2. награду на такмичењу "Мислиша",

- 1. награду на државном такмичењу из математике,

- 1. награду на такмичењу "Кенгур без граница" и

- 1. награду на финалном такмичењу "Кенгур без граница".

Честитамо Вуку и његовој наставници Наташи Шљивић и желимо им да наставе да нижу овакве успехе у наредној школској години!


                                    


28.05.2022.

Scientix радионица ЦПН
У петак, 27. маја 2022. године, чланови Подружнице математичара Краљево, били су у прилици да присуствују првој Scientix радионици  у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву, коју је организовао Центар за промоцију науке из Београда у сарадњи са градском библиотеком.
Центар за промоцију науке, као национална контакт тачка пројекта и мреже Scientix од 2017. године, организује серију радионица под називом „Научно образовање за одговорно друштво“. Циљ ових догађаја је представљање савремених СТЕ(А)М образовних пракси које обједињују различита научна знања и области, и повезују их са реалним окружењем и изазовима.
Хоризонт 2020 пројекат Scientix представља највећу европску мрежу наставника и других актера у домену природних наука, која омогућава размену знања, материјала и искустава, и промовише СТЕМ дисциплине и нове педагошке приступе. 
Радионица у Краљеву реализована  је у сарадњи са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“ кроз пројекат „Образовање за дигитално друштво“. Догађај је био прилика да се представе методологије и резултати других пројеката у домену научног СТЕ(А)М образовања у којима учествује ЦПН, као што су SALLDoSE, ODYSSEy, Hypatia и STEM School Label.
Представници ЦПН били су
Иван Умељић и Добривоје Ерић.