Друштво Математичара Србије
Подружница Краљево

ВЕСТИ

Scientix радионица ЦПН



У петак, 27. маја 2022. године, чланови Подружнице математичара Краљево, били су у прилици да присуствују првој Scientix радионици  у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ у Краљеву, коју је организовао Центар за промоцију науке из Београда у сарадњи са градском библиотеком.
Центар за промоцију науке, као национална контакт тачка пројекта и мреже Scientix од 2017. године, организује серију радионица под називом „Научно образовање за одговорно друштво“. Циљ ових догађаја је представљање савремених СТЕ(А)М образовних пракси које обједињују различита научна знања и области, и повезују их са реалним окружењем и изазовима.
Хоризонт 2020 пројекат Scientix представља највећу европску мрежу наставника и других актера у домену природних наука, која омогућава размену знања, материјала и искустава, и промовише СТЕМ дисциплине и нове педагошке приступе. 
Радионица у Краљеву реализована  је у сарадњи са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“ кроз пројекат „Образовање за дигитално друштво“. Догађај је био прилика да се представе методологије и резултати других пројеката у домену научног СТЕ(А)М образовања у којима учествује ЦПН, као што су SALLDoSE, ODYSSEy, Hypatia и STEM School Label.
Представници ЦПН били су
Иван Умељић и Добривоје Ерић.

Дигитални постер


ДМС- Државни семинари 
2022;          2021;          2020;        2019;         2018;
ДМС- Акредитовани семинари ДМС