Друштво Математичара Србије
Подружница Краљево

АРХИВА ВЕСТИ

ВЕСТИ

23.02.2022.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ЧЛАНСТВУ




Поштоване колегинице и колеге Рашког округа,
Тренутно се ажурирају спискови чланова Подружнице математичара Краљево.


Потребно је да попуњену приступницу и уплатницу о уплаћеној чланарини доставите члановима извршног одбора- Александри Стојановић (запослени у основној школи) и Наташи Шљивић (запослени у средњиј школи). Ово важи за околеге који нису чланови, а желели би да буду, и за оне колеге који тренутно немају активан статус у ДМС. Потребно је да уплате чланарину како би активирали статус чланства. 
Пре пар месеци начелница Школске управе Рашког региона Бојана Маринковић директорима школа  проследила је меил, као приоритетан и важан замоливши их да исти проследе наставницима математике и рачунарства и иформатике. Захваљујемо се нашој начелници јер је на тај начин помогла да Подружница математичара Краљево настави са радом.
Меил је садржао упитник који је требало попунити како бисмо формирали базу наставника који се баве наставом математики и/ии рачунарства и информатике, што нам пружа могућност да Вас успешније обавештавамо о свим дешавањима.
Молимо Вас да уколико из неког разлога нисте доболи меил или нисте попунили упитник да нам пишете на званични меил Подружнице математичара Краљево 
dms.kraljevo@gmail.com. или dmspodruznicakraljevo@gmail.com

Чланарину за текућу годину можете извршити уплатом на:

Подружницу математичара Краљево;

на текући рачун Подружнице математичара Краљево:

205 509508 90

срха: чланрина;
уплата: 1000,00 динара.

Молимо да, ради боље евиденције, о уплати обавестите чланове Извршног одбора.

За све недоумице и информације пишите нам на меил:
dms.kraljevo@gmail.com или dmspodruznicakraljevo@gmail.com 

Радујемо се нашем заједничком раду, заједничкој сарадњи и аједничким интересима- УНАПРЕЂИВАЊУ, ПОПУЛАРУСАЊУ И ПРОМОЦИЈИ МАТЕМАТИКЕ И ИНФОРМАТИКЕ. Надамо се да ћено ношени ентузијазмом и љубави према математици и информатици успети у тој мисији.
Овом приликом наглашавамо да не постоје засебна друштва матемаричара и информатичара на нивоу Србије, да су она обједињена у једно ДРУШТВО МАТЕМАТИЧАРА СРБИЈЕ.


22.02.2022.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ




Окружно такмичење из математике, за ученике основних школа, биће одржано 12. марта 2022. године у ОШ "IV Краљевачки батаљон" у Краљеву.
Такмичење се организује за ученике IV, V, VI, VII и VIII разреда у складу са П Р А В И Л Н И К О М о такмичењима ученика основних школа из математике у организацији Друштва математичара Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије (тачка 6., члан 14., став2.).
Право учешћа на Окружном такмичењу имају сви ученици 4.-8. разреда који су на Општинском такмичењу постигли више од 50 бодова.

 П Р А В И Л Н И К О М о такмичењима ученика основних школа из математике

 


17.02.2022.

ПРИБЛИЖАВА СЕ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ




                                                                                            

Традиционално и ове школске 2021/22 године Општинско такмичење из математике  биће одржано у ОШ "IV краљевачки батаљон" у Краљеву, у недељу 20. фрбруара 2022. године.
Обавештење директорке школе домаћина такмичења, Марине Вучинић можете прочитати на линку у наставку

Обавештење о одржавању Општинског такмичења из математике за ученике трећег, четвртог, петог, шестог, седмог и осмог разреда

Списак наставника, чланова Комисије за спровођење такмичења можете погледати на следећем линку

Комисије за спровођење такмичења

Распоред ученика у учионицама, по разредима приложен је на линковима:
 

3. разред
4. разред
5. 
разред
6. разред

7. разред
8. разред
 

Свим такмичарима и њиховим наставницима желимо пуно успеха!


03.02.2022.

ОДРЖАНА СКУПШТИНА ПОДРУЖНИЦЕ




У четвртак, 03. фебруара 2022. године одржана је Скупштина ДМС- Подружница Краљево. Раније најављен састанак реализован је онлајн на Мит платформи. Састанку се одазвао завидан број наставника математике и рачунарства и информатике запослених у основним и средњим школама.
Посебну част причинило је присуство председника Друштва математичара Србије Проф. др Мирославa Марићa и чланова Управног и Извршног одбора Друштва математичара Србије Вељка Ћировића, Предрага Терзића и Радослава Божића.

Након усвојеног  Дневног реда и уводне речи председника Друштва математичара Србије  др  Мирослава Марића и колеге мр Александра Сеничића  изабрано је руководство Подружнице Краљево у следећем саставу:

Председник Подружнице Краљево
Александра Куч

Управни одбор Подружнице Краљево:
Александар Сеничић,
Мирјана Кликовац,
Дарко Виријевић,
Милош Николић
Мирјана Личина,
Александра Куч
Јелена Марић

Извршни одбор Подружнице Краљево:
Александра Стојановић,
Драгана Милосављевић Јовановић,
Наташа Шљивић

Секретар Подружнице Краљево:
Јелена Марић.

На састанку су разматране могућности организације различитих видова активности унутар Подружнице које би укључивале и различите  повољности стручног усавршавања активним члановима Подружнице.
Позивамо колеге да се придруже раду Подружнице.
ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ ЧЛАНОВИМА ДМС-а НА  ИСКАЗАНОМ ИНТЕРЕСОВАЊУ И УЧЕСТВОВАЊУ!

                                                                


02.02.2022.

ПРОМОЦИЈА МАТЕМАТИКЕ




Позивамо све ученике, родитеље, колеге и љубитеље математике да посете изложбу постера са различитим темама математике, на трећем спрату градске библиотеке у Краљеву.
Изложба је отворена до краја фебруара 2022. године.
Теме су представљене помоћу мапа ума, табела и/или инфографика, а постери су израђени помоћу различитих дигиталних алата.
Изложбу прати и интерактивни део- перформанс "Математичко разгибавање". Такође, учитавањем QR кодова посетиоци могу приступити Мултимедијалној и Виртуелној изложби. 
Циљ изложбе је промоција и популарисање математике, образовања и науке.
Радује нас да и Ви будете део тога!

2.jpg"   

1.jpg"