Друштво Математичара Србије
Подружница Краљево

ВЕСТИ

Реализован акредитован семинар ДМС у Краљеву



Подружница математичара Краљево је, након упућеног позива свим наставницима математике и рачунарства информатике у основним и средњим школама који теритиријално припадају Рашком региону, на личним меиловима и меиловима школа у којима су запослени, омогућила да 24. децембра 2022. године похађају акредитован семинар Друштва математичара Србије.
Семинар су реализовали професор доктор Слађана Димитријевић и професор доктор Радослав Божић.
Присутне колеге су имале част и задовољство да се информишу о пројекту Министарства науке и просвете који се односи на финансијску писменост и развој исте у оквиру редовних часова кроз практичне примере.
Други део семинара допринео је развоју дигиталних компентенција наставника и базирао се на употреби софтвера GeoGebra 6.0. у настави математике и примерима на који начин се о може употребити за додатни развој финансијске писмености ученика.
Семинар је завршен интерактивном радионицом.
Семинар је пратила веома пријатна атмосфера, уз лепо дружење и опште задовољство свих присутних, уз несебичну сарадњу и размену искустава међу колегама.

Семинар је реализован у просторијама ОШ "IV Краљевачки батаљон" у Краљеву. Овом приликом захваљујемо се управи школе на сарадњи.

                                                                    


 

Дигитални постер


ДМС- Државни семинари 
2022;          2021;          2020;        2019;         2018;
ДМС- Акредитовани семинари ДМС